top of page

Училищната психология-реалности и перспективи


От 10.10.2017 г. град Стара Загора е домакин на Национална среща под наслов „ Дни на училищната психология“, която за първи път се провежда в страната!

Инициативна група от училищни психолози и педагогически съветници в партньорство с община Стара Загора и Регионално управление на образованието - Стара Загора организира тази среща с цел да се представи дейността на психолога и педагогическия съветник в училище и да се обменят добри практики. Началото на форума - 10 октомври, е Световният ден на психичното здраве.

Официални гости на срещата бяха: г-жа Гергана Микова – Областен управител на област Стара Загора, г-жа Таня Михайлова – заместник - министър на образованието и науката, г-жа Татяна Димитрова – Началник на Регионално управление на образованието - Стара Загора, г-жа Татяна Предова – главен експерт в Дирекция „ Приобщаващо образование“ към Министерството на образованието и науката, г-жа Пенка Чавдарова – Началник отдел „Образование“ към община Стара Загора.

На срещата присъстваха представители на институции и партньори, които имат отношение към обучението и възпитанието на децата в училищна възраст.

Г-жа Пенка Чавдарова – Началник отдел „Образование“ към община Стара Загора откри форума с приветствие към всички гости и участници и наблегна на потребността на децата от разбиране и приобщаване и от необходимостта от екипи от психолози и педагогически съветници, които са посредници между ученици, учители и родители.

Г-жа Татяна Димитрова – Началник на Регионално управление на образованието - Стара Загора – поздрави колегите от инициативната група и подчерта, че работата им е много важна за успеха на децата и учениците, и се надява на добра мотивация на директорите за назначаване на педагогически съветници в училищата.

Г-жа Таня Михайлова – заместник - министър на образованието и науката - акцентира в изказването си, че днешното училище не е училището от вчера и че децата са много различни. Основният акцент в нашата работа трябва да бъде превенцията и че верният път е споделянето на добри практики.

Г-жа Гергана Микова – Областен управител на област Стара Загора – отбеляза, че психичното здраве е подценявано дълги години. То е от най-важните условия за отгеждане на здраво поколение.

Г-жа Татяна Предова – главен експерт в Дирекция „ Приобщаващо образование“ към Министерството на образованието и науката – заяви желание ученето да стане полезен процес. Чрез реално и истинско общуване да се постигнат целите. Отбеляза, че статутът на психолозите и педагогическите съветници е много важен и е нужно да бъдат припознати. Още каза, че никой няма да ни направи видими и значими, ако ние не го направим чрез работата си.

Петя Илиева, педагогически съветник СУ „М. Горки“ докладва за „Мястото на психолога и педагогическия съветник в съвременното училище“.

Димка Кънева, педагогически съветник ПГСАГ „Л. Байер“направи кратко резюме на водените преговори с МОН, относно изясняване статута на психолозите и педагогическите съветници в предучилищното и училищното образование.

Водещ на събитието беше Дима Петкова, педагогически съветник в ППМГ "Гео Милев".

Получихме поздравителни адреси и споделяне на добри партньорски взаимоотношения от : СБУ на КНСБ, Педагогическия факултет Тракийски университет, РЗИ Стара Загора, ЦКО - Стара Загора, ПИЦ Стара Загора, МКБППМН, СНЦ "Алтернатива 55".


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
No tags yet.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page