top of page

Официално откриване на Втори Национален форум под наслов „ Дни на училищната психология“.


От 10.10.2018г. до 12.10.2018г. град Стара Загора е домакин на Втори Национален форум под наслов „ Дни на училищната психология“.

Инициативна група от училищни психолози и педагогически съветници в партньорство с Община Стара Загора и Регионално Управление на Образованието Стара Загора миналата година за първи път в страната организирахме среща с цел да се представи дейността на психолога и педагогическия съветник в училище и да се обменят добри практики. След успешното й реализиране и големия интерес в национален мащаб, след направените изводи и предложения, днес отново сме заедно, по- уверени, по- силни и по-убедени да продължаваме.

В продължение на три дни ще бъдат представени добри практики за обща и допълнителна подкрепа за личностното развитие на децата и учениците от психолози и педагогически съветници от страната. Училищни екипи за подкрепа на личностното развитие, работещи в училищните институции, също ще споделят своя опит.

Ще бъдат споделени модели на диагностична и консултативна работа с деца, ученици и родители; ще бъде представена интерактивна групова дейност по различни проекти.

За първи път се връчва награда за принос в училищната психология. Носител е Донка Далева, психолог ОУ "Мати Болгария", гр. Казанлък.

Неслучайно избрахме тази дата за начало. 10 октомври е обявен за Световен ден на психичното здраве.

Официални гости на срещата ни са:

- Г-жа Иванка Сотирова – заместник кмет на Община Стара Загора

- Г-жа Петя Чакърова – заместник областен управител на област Стара Загора

- Г-жа Татяна Димитрова – Началник на Регионално Управление на образованието Стара Загора

- Отец Димитър и отец Иван, представляващи Митрополит Киприян

- Директори на училища от Стара Загора

На срещата присъстват представители на институции и наши партньори, които имат отношение към обучението и възпитанието на децата в училищна възраст и с които работим заедно в различни проекти и дейности. Благодарим ви много, че сте заедно с нас!

Благодарим и на вас, колегите, от 27 населени места на България, които уважихте нашата инициатива!

За приятната атмосфера с музикалните си изпълнения допринасят ученици от СУ "Иван Вазов", ППМГ "Гео Милев" и ГПЧЕ "Ромен Ролан".


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
No tags yet.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page